Şcoala Gimnazială „Gheorghe Bibescu” Craiova organizează Concursul judeţean de creație în limba română/limba franceză/limba engleză „La mulți ani, mămico!/Bon anniversaire, maman!/Happy Mother’s Day!”, ediţia a II-a, în data de 8 martie 2020. Concursul este cuprins în Calendarul Activitatilor Educative Județene (C.A.E.J.) desfășurate in anul scolar 2019-2020, in judetul Dolj.

Prin organizarea acestui concurs de creație în limba română/limba franceză/limba engleză, se urmărește promovarea diversităţii multilingvistice, aceasta devenind în prezent mai vizibilă ca niciodată deoarece oamenii au mai multe contacte cu cetățeni străini mai mult ca niciodată. În cadrul acestui concurs pluridisciplinar, se doreşte îmbunătățirea competențelor lingvistice ale elevilor în funcțiile de propriile nevoi, condiții, abilități și interese, precum și sensibilizarea lor cu privire la diversitatea lingvistică și culturală prin intermediul creațiilor literare și artistice.

Grup țintă:

Concursul se adresează elevilor din ciclul primar (clasele III-IV), gimnazial și liceal din judeţul Dolj şi cadrelor didactice coordonatoare.

Secțiunile concursului:

  1. Secțiunea I: Felicitări – Realizare de felicitări cu mesaje dedicate mamei în limba română/limba franceză/limba engleză (pentru elevii din clasele III-IV)
  2. Secțiunea II: Poezii – Realizare de poezii dedicate mamei în limba română/limba franceză/limba engleză (minim 3 strofe pentru elevii din clasele V-VIII și minim 5 strofe pentru cei de la liceu)

Condiţii de participare: 

Pentru Secțiunea I: Felicitări, elevii din clasele III-IV vor realiza felicitări cu mesaje dedicate mamei în limba română/limba franceză/limba engleză. Felicitările vor fi etichetate pe verso (colțul din dreapta jos) cu: titlul, numele și prenumele elevului, clasa, școala, profesorul coordonator.

PentruSecțiunea II: Poezii, participanții vor realiza poezii dedicate mamei în limba română/limba franceză/limba engleză (minim 3 strofe pentru elevii din clasele V-VIII și minim 5 strofe pentru cei de la liceu). Textul va fi tehnoredactat (TNR 12, la un rând; margini de 2 cm; titlul cu TNR 14 bold, centrat; sub titlu, la un rând, se va trece numele si prenumele elevilor, clasa, școala și profesorul coordonator). Lucrările trebuie să fie originale, altfel vor fi eliminate din concurs.

Un cadru didactic poate participa la ambele secțiuni, însă poate coordona maximum trei lucrări pe secţiune. Un elev poate participa cu o singură lucrare pe secțiune.

        Lucrările vor fi trimise OBLIGATORIU în plic format A4 (sau în colet), alături de fişa de înscriere (Anexa 1) și acordul de parteneriat în dublu exemplar pe adresa Şcoala Gimnazială „Gheorghe Bibescu”, Strada Dr. Nicolae Ionescu-Sisesti Nr. 3, Cod 200303, localitatea Craiova, judetul Dolj.  DOAR fișa de înscriere va fi trimisă atât în format electronic la adresa de e-mail: mirela.voicu@apleo.ro cât și în format letric la școala organizatoare.

Data limită de trimitere a lucrărilor:  6 martie 2020.

Persoana de contact: Voicu Mirela Livia, nr. tel. 0726501125

NU SE PERCEPE TAXĂ DE PARTICIPARE!

Concursul judeţean „La mulți ani, mămico!/Bon anniversaire, maman!/Happy Mother’s Day!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *